Bijna 93 jaar oud, overleed op 29 januari, Fien Winkelhuis-Weernink. Met haar man Wim, die haar in 2008 ontviel, had ze een gezin gesticht dat met drie kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen tot ‘n hele warme en hechte familie was uitgegroeid. Fien was een bescheiden, hard werkende, actieve en gelovige vrouw, die altijd voor iedereen klaar stond. Naast handwerken, waar ze een kei in was, was ze veel in beweging met wandelen, fietsen, maar hield ook van spelletjes. Een flinke, stoere vrouw die nooit medicijnen nodig heeft gehad. En dan is daar toch opeens de corona, die aan alles een einde maakt, ook aan het leven van Fien. Het afscheid in de kerk was een must voor haar.

In de gezegende leeftijd van 100 jaar is op 11 januari Annie Snellers-Molenbroek overleden. Annie werd op 1 maart 1920 geboren in Weerselo  in een groot en gelovig gezin. Na een zeer gelukkige jeugd, wilde ze graag verder studeren. Helaas kwam dat er niet van. Ze trouwde  met haar buurjongen Gerard Snellers, die haar in 1994 ontviel. Ze kregen 9 kinderen en Annie werd de trotse oma van 17 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. De laatste jaren woonde ze in het Backenhagen. Corona bracht haar naar het levenseinde.  Wij geloven dat ze herenigd is met haar man en hun zonen in het hemelse paradijs.

Op 10 januari 2021 overleed op 96-jarige leeftijd Frans Kukolja. Hij was 65 jaar getrouwd met Trees van der Vegt, die in 2019 overleed. Hij werd geboren in Kroatie, maar na de 2e wereldoorlog vond hij het er niet meer veilig, en kwam hij via Oostenrijk in Nederland terecht. Hij kreeg een baan bij Stork, en daar ontmoette hij ook zijn Trees. Samen kregen zij drie kinderen. Frans was een ondernemende man. Hij bouwde zijn eigen huis aan de Steenrietweg, was tekenaar-constructeur bij Stork en later ook tolk bij verschillende rechtbanken. Het plotselinge overlijden van dochter Trees in 2003 was een immens verdriet. Zijn familie ging voor alles, hun verjaardagen vergat hij nooit. Na het overlijden van zijn vrouw heeft hij zich dapper herpakt. Praktisch elke dag ging hij naar het graf van haar en hun dochter. Na een kort ziekbed is hij vredig ingeslapen.

Op vrijdag eerste Kerstdag is op  93 jarige leeftijd Minie van Duursen-Veltman overleden. In 1950 trouwde ze met Tonnie van Duursen. Ze kregen drie kinderen en Minie werd  de  trotse oma van vier kleindochters. Minie was een gelovige vrouw. Maria was haar grote steun en toeverlaat. Bijna iedere zondagmiddag stak ze samen met haar dochter of zoon een kaarsje op in de Maria kapel. De laatste jaren woonde ze in het Backenhagen. Toch nog vrij onverwachts is ze aan corona gestorven. Vol vertrouwen geloven wij dat ze nu herenigd is met haar man Tonnie in het hemelse paradijs.

Op 23 december overleed Lidy Lukens-Slamp, 89 jaar oud. Zelf opgegroeid als enig kind, was ze dolblij met de zes, die ze met Johan Lukens kreeg. De negen klein- en de vijf achterkleinkinderen brachten nog meer vreugde voor deze lieve, gezellige en humorvolle moeder, oma en omi. Lidy hield van dieren en een van Johan gekregen lammetje bezorgde haar een hele kudde schapen op hun mooie woonplek aan de IJsbaanweg. De tuin had haar aandacht maar fietsen of wandelen deed ze ook graag. De laatste jaren van haar leven kreeg deze zorgzame en gastvrije vrouw een liefdevolle verzorging in het Borsthuis.

Op 15 december overleed, volkomen onverwacht, in het bijzijn van haar man Charles, haar moeder Annie en haar hartsvriendin Kitty, Chantal Bisschop-Appels. Ze mocht slechts 52 jaar worden. Chantal hield van het leven, ze kon enorm genieten van de kleine dingen. Ze was zo zichzelf in alles wat ze deed. Altijd zorgzaam en begaan met de ander, ze dacht eerst aan de ander, dan pas aan zichzelf. Gezelligheid en plezier stonden bij haar hoog in het vaandel. Vele jaren heeft ze haar beste krachten gegeven aan de bewoners in de zorg- en verpleeghuizen van Carint.

 

Mogen onze overledenen rusten in Gods Licht. Mogen zij, die met de lege plaats achterblijven, sterkte vinden bij hun verlies.