Op 24 maart overleed op 93 jarige leeftijd Marietje Baake-Koning ter Heege. Ze was 48 jaar getrouwd met Gerard Baake toen hij in 2003 overleed. Ze hield heel veel van haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Altijd had ze een lief woordje voor iedereen en ze was hartelijk en gastvrij. Ze vond het moeilijk dat er veel mensen om haar heen uit de tijd kwamen.  Met haken, breien of puzzelen probeerde ze de dag te breken. Vanaf januari ging haar gezondheid zo achteruit dat ze haar onafhankelijke bestaan moest opgeven en in een verpleegtehuis werd opgenomen. Nu afhankelijk te zijn van anderen kon ze maar moeilijk accepteren. Op het laatst kon ze niet meer en hebben haar kinderen en kleinkinderen afscheid genomen met een lach en een traan.

Op  donderdag 4 maart 2021 is op 91 jarige leeftijd  overleden Mies van den Nouland – van Berge-Henegouwen. Ze werd geboren in Hoorn als oudste van 6 kinderen. Van jongs af aan wilde ze verpleegster worden. Ze studeerde cum laude af als operatie verpleegkundige.  In 1961 trouwde ze met Max van den Nouland. Ze kregen een dochter Marlou. Ook werd ze oma van  vier kleinkinderen. In 2013 verhuisden zij en haar man van Hoorn naar Hengelo. Ze hebben daarna met veel plezier gewoond in Humanitas. De laatste tijd werd de gezondheid van Mies steeds minder. Heel rustig is ze ingeslapen. Wij geloven dat ze nu herenigd is met haar man Max in het hemelse paradijs.

Op donderdag 25 februari is Eduard Baartman, in het bijzijn van zijn vrouw Tonny, zijn dochter en zoon, op de leeftijd van bijna 90 jaar, rustig en vredig ingeslapen. Ruim 60 jaar was hij getrouwd met Tonny Spanjers . Als vakbekwaam boekbinder heeft hij bij meerdere drukkerijen gewerkt. Eduard was een karakteristieke kerel, gedienstig, altijd vrolijk maar ook eigenwijs. Hij wilde graag helpen en dan niet alleen bij zijn kinderen en twee kleinkinderen, hij stond voor iedereen klaar, ook als vrijwilliger in de drukkerij van onze kerk en als bezorger van het parochieblad.  Hij kon met zijn humor ‘t spul aan het draaien krijgen, hij was ook van de kwinkslagen en gezegdes. Een hele bekende van hem: “A’j vit,n wilt, ku’j in ‘n hemmel nich doern”. Moge hij nu in die hemel zijn.

Bijna 93 jaar oud, overleed op 29 januari, Fien Winkelhuis-Weernink. Met haar man Wim, die haar in 2008 ontviel, had ze een gezin gesticht dat met drie kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen tot ‘n hele warme en hechte familie was uitgegroeid. Fien was een bescheiden, hard werkende, actieve en gelovige vrouw, die altijd voor iedereen klaar stond. Naast handwerken, waar ze een kei in was, was ze veel in beweging met wandelen, fietsen, maar hield ook van spelletjes. Een flinke, stoere vrouw die nooit medicijnen nodig heeft gehad. En dan is daar toch opeens de corona, die aan alles een einde maakt, ook aan het leven van Fien. Het afscheid in de kerk was een must voor haar.

In de gezegende leeftijd van 100 jaar is op 11 januari Annie Snellers-Molenbroek overleden. Annie werd op 1 maart 1920 geboren in Weerselo  in een groot en gelovig gezin. Na een zeer gelukkige jeugd, wilde ze graag verder studeren. Helaas kwam dat er niet van. Ze trouwde  met haar buurjongen Gerard Snellers, die haar in 1994 ontviel. Ze kregen 9 kinderen en Annie werd de trotse oma van 17 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. De laatste jaren woonde ze in het Backenhagen. Corona bracht haar naar het levenseinde.  Wij geloven dat ze herenigd is met haar man en hun zonen in het hemelse paradijs.

Op 10 januari 2021 overleed op 96-jarige leeftijd Frans Kukolja. Hij was 65 jaar getrouwd met Trees van der Vegt, die in 2019 overleed. Hij werd geboren in Kroatie, maar na de 2e wereldoorlog vond hij het er niet meer veilig, en kwam hij via Oostenrijk in Nederland terecht. Hij kreeg een baan bij Stork, en daar ontmoette hij ook zijn Trees. Samen kregen zij drie kinderen. Frans was een ondernemende man. Hij bouwde zijn eigen huis aan de Steenrietweg, was tekenaar-constructeur bij Stork en later ook tolk bij verschillende rechtbanken. Het plotselinge overlijden van dochter Trees in 2003 was een immens verdriet. Zijn familie ging voor alles, hun verjaardagen vergat hij nooit. Na het overlijden van zijn vrouw heeft hij zich dapper herpakt. Praktisch elke dag ging hij naar het graf van haar en hun dochter. Na een kort ziekbed is hij vredig ingeslapen.

Vlak voor haar 96ste verjaardag overleed Riet Zwaaneveld-Kroon in de nacht van 1 op 2 januari.
Ze was getrouwd met Arie Zwaaneveld, die haar in 1997 ontviel. In een intieme viering, opgeluisterd met mooie byzantijnse liederen, hebben de kinderen, klein- en achterkleinkinderen afscheid van haar genomen. Ma, Oma, Ouwe Oma, was nog niet klaar met het leven, maar jammer genoeg heeft ze de strijd met het Coronavirus niet kunnen winnen. Riet, een sterke, gelovige vrouw, geboren en getogen in Rotterdam, had zich de spreuk die wij kennen vanuit de Maasstad eigen gemaakt: “Geen woorden maar daden!” Een typerende uitspraak van haar zelf: “Ik ben niet eigenwijs, maar ik heb mijn eigen wijze.”

Mogen onze overledenen rusten in Gods Licht. Mogen zij, die met de lege plaats achterblijven, sterkte vinden bij hun verlies.