Op zondag 21 november is Dinie Jansink-Oude Reimer plotseling overleden, 83 jaar oud. Zij was getrouwd met Johan, die haar precies 12 jaar geleden ontviel. Samen hadden ze drie kinderen en vijf kleinkinderen, waar Dinie heel gek mee was. Ze was graag onder de mensen, heeft ook veel vrijwilligerswerk gedaan, onder meer samen met haar Johan in de onderhoudsploeg van onze kerk, en ze bezorgde jarenlang het parochieblad. Dinie was een sportieve vrouw. Tot voor kort deed ze nog aan gym en volleybal. Ook een gelovige vrouw, ze was in Lourdes en de H. Mis op TV op zondag ging haar nooit mis.

Op 18 november 2021 overleed op 74 jarige leeftijd Han Tjepkema. Han was de lieve, zorgzame man van Mia, een heel liefdevolle vader en schoonvader voor zijn kinderen en de trotse opa van zijn 4 kleinkinderen. We herinneren ons hem als een optimistische, creatieve, wijze man vol humor. Een aantal jaren was hij de voorzitter van ons Parochiebestuur, waar wij hem veel dank voor zijn verschuldigd. Han en Mia wonen in Bad Bentheim. Hij richtte daar de fotoclub “Licht und Schatten” op, waar hij  een aantal jaren voorzitter van was. Op geheel eigen wijze hebben wij afscheid van hem genomen. Op de kaart stond: “Wij delen ons verdriet en vermenigvuldigen onze vreugde”.

Op 16 november overleed Annie Fox-Tijink, 84 jaar oud. Samen met haar Gerard was ze trots op en gek met haar drie kinderen en vier kleinkinderen. Ze mocht ook nog overgrootmoeder worden. In haar geboortedorp Tilligte bleef ze vele jaren terug komen om te helpen in het café en de winkel van haar ouders. Nadat haar zus de zaak had overgenomen kwam ze in de weekenden nog vaak om te koken voor de gasten. Zorgzaamheid, gastvrijheid en gezelligheid stonden bij haar hoog in het vaandel. Annie was een bescheiden, gelovige vrouw. Over de te houden levensschets bij haar afscheid zei ze: “Maakt ‘t nich te lang, doar hoald wie nich van”.

Op 3 november 2021 overleed Agnes Baars-Mollink op de leeftijd van 75 jaar. Ze was de lieve, zorgzame echtgenote van Adrie Baars, en samen hebben zij ruim 50 mooie jaren gedeeld. Agnes was een gezelligheidsmens. Ze stond altijd klaar voor anderen, en bood, waar ze kon, een luisterend oor. Ze was een groot liefhebster van planten, bloemen en dieren en alles wat groeit en bloeit. En wat heeft ze genoten als bonusoma van Mare, Melle, Guus, Teun en Bart. Na een mooie, persoonlijke afscheidsviering hebben we haar naar het crematorium Borne vergezeld, waar we haar uit handen hebben gegeven aan de Levende God

Op donderdag 28 oktober 2021 is op 75-jarige leeftijd overleden Annemarie Ophuis-Rikkering. Ze was een echte Noorker, gedoopt, getrouwd en begraven vanuit de O.L. Vrouwekerk. Ze was getrouwd met Gerard Ophuis en ze werden de trotse ouders van twee kinderen, Michel en Mireille. Haar oogappeltjes waren toch haar 5 kleinkinderen. Annemarie was een gelovige vrouw, die goed kon luisteren. Maria was haar grote steun en toeverlaat.. De twee laatste jaren nam haar gezondheid langzaam af. Toch is ze nog vrij onverwachts overleden. Vol vertrouwen geloven wij dat ze nu in het hemelse paradijs herenigd is met haar ouders.

Op 13 oktober overleed plotseling, op 96 jarige leeftijd Willem Wissink. Hij was 60 jaar getrouwd met Mini Brand, toen zij in 2019 overleed. Samen hadden ze drie dochters en zes kleinkinderen. Vorig jaar moest hij tot groot verdriet afscheid nemen van Mirjam, zijn jongste dochter. Willem was jarenlang werkzaam als Hoofd Technische Dienst van het Gerardus Majella Ziekenhuis, waar hij zeer gezien was. Hij had gouden handen en stond altijd voor iedereen klaar. Zijn streven was om 100 jaar te worden, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. We troosten ons met zijn uitspraak dat hij een mooi leven heeft gehad.  Na een plechtig gezongen afscheidsviering hebben we hem te ruste gelegd bij zijn vrouw Mini.

Op 10 oktober overleed Willie Janssen, hij mocht 80 worden. Samen met Ans Lotgerink-Bruinenberg had hij twee dochters en drie kleindochters. Willie begon als melkboer bij HCM, later Ormet, en toen dat bedrijf ophield te bestaan is hij voor zichzelf verder gegaan met een grote SRV-wagen. Met zijn klompen, blauwe stofjas en geruite pet, was hij een heel bekende verschijning. Met hem is de op één na laatste melkventer heen gegaan. Willie kwam ongeschonden uit Nieuw-Guinea terug. Hij heeft meerdere keren de vierdaagse in Nijmegen gelopen. Hij had humor, heeft een heel mooi leven gehad, is nooit ziek geweest. Na de uitvaartmis hebben we hem begraven naast het graf van zijn ouders.

Op 3 oktober overleed Jan Nijhof, 88 jaar oud. Met Ria Tielkes had hij vijf kinderen, kleinkinderen en hij mocht overgrootvader worden. Jan, zakenman in hart en nieren, maakte met Ria hun schoenenwinkel tot een begrip in de hele regio. Hij blies graag zijn lievelingsmuziek mee in de orkesten waarin hij speelde. Zijn duiven leverden hem menig prijsje op. Als hoofdsponsor van BWO liet hij zich niet onbetuigd, de leden droegen hem op handen. Tot het allerlaatste moment bleef hij op de hoogte van het welzijn van de club. Jan hield van gezelligheid, was zuinig voor zichzelf en kon niet tegen onrecht. Eerlijkheid en oprechtheid stonden bij hem hoog in het vaandel.

Nog maar 48 jaar was Ragonda Spinosa-Overbeek toen ze op 29 september overleed, haar man Armando en dochter Aurora achterlatend. Drie jaar gevochten als een leeuw om bij haar gezin te mogen blijven. Ragonda heeft in de verzorging gewerkt, bij de bakkerswinkel op de hoek, was een hele sociale vlinder, deed collectewerk, was lees- en luizenmoeder en bood de helpende hand in de kantine van Juliana waar ze ook gevoetbald heeft. Lezen, muziek luisteren en docu’s op tv bekijken deed ze graag,  en ze kon gezelligheid en sfeer scheppen waar lekker eten bij hoorde, en logischerwijs was Italië haar vakantieland.
Met een kneep in de handen van haar geliefden en een lach op haar gezicht ging ze heen. Een overvolle OLVrouwekerk deed haar uitgeleide

Op 15 september, twee weken voor haar 77ste verjaardag, is Ineke Peezenkamp-Siemerink, in het bijzijn van haar man Jan en hun gezin, heel rustig voorgoed ingeslapen. Ze worstelde jarenlang met gezondheidsproblemen en werd de laatste tijd liefdevol verzorgd  in zorgcentrum St. Elisabeth te Delden. Zij en Jan brachten vier kinderen groot en werden de trotse grootouders van negen kleinkinderen. Aan de Saturnusstraat en aan de Sloetsweg hebben ze heel mooi mogen wonen. Ineke heeft vele jaren de scepter gezwaaid in speeltuin “De Sterrentuin”, en daar ook plezier beleefd aan het kaartspel. Ontelbare kerstbakjes en oliebollen kwamen er van haar hand. Heel veel mensen namen afscheid van haar.

Mogen onze overledenen rusten in Gods Licht. Mogen zij, die met de lege plaats achterblijven sterkte vinden bij hun verlies.