Iconententoonstelling

30-06-17

Onze vrijwilliger, Hennie Oude Middendorp, schildert al heel veel jaren prachtige iconen en heeft hierin een grote perfectie bereikt. In de loop van de tijd heeft hij een grote collectie opgebouwd. Van deze collectie wordt een deel tentoongesteld in de vitrines achter in onze kerk. Van links naar rechts begint het bij het Oude Testament, gaat over naar het Nieuwe Testament en mondt uit in het lijdensverhaal. In deze veertigdagentijd ligt daar dan ook het accent op.

Bij de vitrines ligt ook een boekjes met een korte toelichting van elke icoon.

Hennie's bedoeling is om na Pasen met een nieuwe iconencollectie te komen met een ander thema.

We hoeven u zeker niet aan te sporen om de iconen te komen bewonderen en er van te genieten. Mocht u een icoon willen kopen of er gewoon meer van willen weten, bel dan Hennie Oude Middendorp: 242 19 86.

Naast de zaterdavondvieringen is ook elke eerste woensdagmiddag van de maand de kerk open van 15 tot 17.00 uur en dan staat ook de koffie klaar.

Laatst gewijzigd: 07-05-2017