In de Heer overleden

kruisje

Op vrijdag 6 juli is Wieni Nijhuis-Veltkamp overleden op de leeftijd van 83 jaar. Ze was 52 jaar getrouwd met Bennie Nijhuis en ze kregen drie kinderen en zes kleinkinderen. Wieni was een lieve zorgzame vrouw. Samen met Bennie runde ze de Suma aan de Industriestraat en later een winkel in Buurse. Ondanks haar beperkingen die in de loop der jaren toenamen, genoot ze van de kleine dingen in het leven. Eind april werd ze ernstig ziek. Ze verbleef de laatste weken in het hospice waar ze na het ontvangen van het Sacrament der Zieken, vredig is ingeslapen. Op haar rouwkaart stond: “Ik heb een mooi leven gehad samen met Bennie”.


kruisje

Op zaterdag 16 juli is Annie ter Elst-Sonder overleden op de leeftijd van 90 jaar. Ze was 45 getrouwd met Jan ter Elst toen deze in 2000 overleed. Ze kregen drie dochters en een zoon en Annie mocht zich verheugen in een aantal klein- en achterkleinkinderen. Door meerdere verliezen in haar jeugd, leerde ze met kleine dingen tevreden te zijn en had ze een groot aanpassingsvermogen. Annie hield veel van muziek en leerde al jong piano spelen. Tot haar 85ste was ze lid van het Stedelijk Koor Hengelo. De laatste tijd bracht ze door in 't Gerbrand, waar ze op een waardige manier afscheid heeft genomen en is heengegaan.


kruisje

Op dinsdag 24 juli is Guus Kokkelink overleden op de leeftijd van 70 jaar. Hij was 46 jaar getrouwd met Ria Gehring. Samen hadden ze een zoon en een dochter en mochten ze opa en oma zijn van vijf kleindochters. Begonnen in de Zwaluwstraat, werd hun laatste woonplaats Steve Bikostraat. Zijn hele werkzame leven heeft Guus bij Hollandse Signaal gewerkt, 43 jaar lang. Naast zijn beroep was Guus jager. Hij was betrokken bij de natuur; het verantwoord beheren van de wildstand stond bij hem voorop. Een verraderlijke ongeneeslijke ziekte bracht hem in enkele maanden naar zijn einde.


kruisje

Op zaterdag 28 juli is Leo Pierik overleden op de leeftijd van bijna 70 jaar. Hij was dit jaar 40 jaar getrouwd met Lide Analbers. Ze kregen twee dochters en vijf kleinkinderen, voor wie Leo alle aandacht had. Samen met Lide had hij het tuindersbedrijf, waarmee zijn opa al begonnen was. Nog kort voor zijn overlijden heeft hij dat over kunnen doen, wat hem rust gaf. Leo was een heel bescheiden, hulpvaardige man met een gelijkmatig humeur. Hij vroeg nauwelijks iets voor zichzelf en gaf de mensen om zich heen alle ruimte. Maar weinig mensen weten dat de drie fruitbomen in de tuin van de pastorie een kadootje van Leo waren. Daarmee liep hij niet te koop, maar ze zullen de vrijwilligers, waartoe ook Lide behoort, nog vaak even aan Leo doen denken.


kruisje

Op zondag 5 augustus is Femie Ensink-Nijhuis overleden op de leeftijd van 94 jaar. Ze was 38 jaar getrouwd met Johan Ensink, toen deze in 1990 overleed. Samen kregen zij drie dochters. Ook kwamen er zeven kleinkinderen. Femie was een lieve, zorgzame moeder en schoonmoeder en voor de kleinkinderen een geweldige oma. Ze was een gelovige vrouw en een toegewijd Maria-vereerster. Ze verzamelde engelenfiguren en had er wel 200. De laatste jaren waren zwaar voor haar. Toch zijn haar kinderen en kleinkinderen dankbaar dat ze haar zo lang in hun midden mochten hebben.


kruisje

Op woensdag 8 augustus overleed Joke Nijhuis-Schuurman op de leeftijd van 88 jaar. Ze was 37 jaar getrouwd met haar oude buurjongen Herman Nijhuis toen deze in 1995 overleed. Samen hadden ze drie dochters. Herman en haar dochters betekenden alles voor haar. Haar klein- en achterkleinkinderen konden altijd rekenen op haar aandacht en liefde. Ze had veel belangstelling voor iedereen en kon goed luisteren. De laatste twintig jaar woonde ze met veel plezier in Het Annink. De laatste jaren werd haar gezondheid minder. Na een kortstondig ziekbed en ze van iedereen afscheid had genomen is ze gestorven.


kruisje

Op zaterdag 11 augustus is Henk Bijen overleden op de leeftijd van 91 jaar. Na de oorlog trouwde hij met Minie Kamerich, waarna twee dochters Marian en Gitty werden geboren. Binnen een jaar na de geboorte van hun jongste overleed Minie. Met hulp van familie en bekenden wist Henk zijn gezin bij elkaar te houden. Hij is zijn leven lang dankbaar gebleven voor die steun. Het levensgeluk lachte hem weer toe toen Julia Westenbroek in zijn leven kwam. Dankbaar was Henk voor zijn gezin en trots op zijn kleinzoons “Miene Jongs”. Samen met Julia is Henk begin dit jaar verhuisd naar Huize Backenhagen.


kruisje

Op zaterdag 18 augustus overleed Annie Snijders-Jannink op de leeftijd van 96 jaar. Annie was vele jaren gelukkig getrouwd met Johan Snijders. Samen hadden ze vier kinderen. In 2003 verhuisden ze naar Humanitas, waar Johan al in de eerste nacht overleed. In 2008 overleed hun dochter Wilma, waar Annie veel verdriet van had. Annie verheugde zich altijd op haar verjaardag wanneer ze alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen weer zag. Langzaam ging haar gezondheid achteruit. Ze werd opgenomen op de verpleegafdeling waar ze liefdevol werd verzorgd en waar ze rustig is ingeslapen.


kruisje

Op dinsdag 28 augustus is Frits Hoefsmit overleden, net drie dagen voordat hij 80 werd. Hij was bijna 54 jaar getrouwd met Annie Vollenbroek. Tot hun beider teleurstelling hadden ze geen kinderen. Frits was altijd goed gehumeurd en hij klaagde nooit. Hij was nuchter en bescheiden. In zijn werkzame leven was hij timmerman. Frits was een actief sporter, maar speelde daarnaast ook graag accordeon. Het laatst woonden hij en Annie aan de Dr. Martin Luther Kingstraat. Een ongeneeslijke bloedziekte trof hem. Frits is toch nog vrij onverwachts gestorven.Misintenties

Week 8-14 september

Jan Nijhuis; Mieke • Kees en Gerrit Wellenberg • Marietje Everlo-Scholten (jarig)

Week 15-21 september

Mieke en Gerrit Wellenberg • /Jan Nijhuis


Jaargedachtenissen

Week 8-14 september

Ouders ter Horst-van Tongeren • Frits Oude Engberink

Week 15-21 september

Kees Wellenberg • Henk KoendersMogen zij rusten in Gods licht en vrede.
Mogen zij die met de lege plaats achterblijven sterkte vinden bij hun verlies.Begin

Laatst gewijzigd: 09-09-2018